piątek, 5 kwietnia 2013

Danie szpinakowe jednokuchenkowe.


Do dania jednokuchenkowego trzeba niestety przygotować się dzień wcześniej, a mianowicie namoczyć orzechy włoskie celem uzyskania mleka z nich.
A przepis na mleko wzięłam stąd: http://weganie.blogspot.com/
I wyszło. Wyszło dobre.
Danie właściwe też niczego sobie (kiedyś gdzieś widziałam w internetach przepis, próbowałam z głowy odtworzyć, bo mnie zaintrygował).

Co nam potrzeba...
- ok 0,5 l mleka z orzechów włoskich

- worek mrożonego szpinaku (plus sól&pieprz)
- makaron (najlepiej ciemny, najlepiej świderki)
- garść orzechów włoskich posiekanych

 

Opis czynności aka opis zdjęcia.
(A danie jest jednokuchenkowym, gdyż - jak widać na załączonym obrazku - potrzebujemy do wykonania tego "obiadu" jednej tylko kuchenki! :))
Lewy górny narożnik - prażymy posiekane orzechy.
Prawy górny narożnik - gotujemy makaron.
Lewy dolny narożnik - podgrzewamy mleko orzechowe.
Prawy dolny narożnik - podgrzewamy szpinak z przyprawami.

Potem dodajemy mleko do szpinaku, miąchamy i podajemy z makaronem posypane orzechami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz